woensdag 23 juni 2010

Duurzame Dinsdag

Op de eerste dinsdag van september is het op het Binnenhof weer Duurzame Dinsdag . Op Duurzame Dinsdag wordt het Duurzame Koffertje met de antwoorden van de samenleving, in de vorm van honderden initiatieven, op het gebied van duurzaamheid aangeboden aan een vertegenwoordiger van het kabinet. Vanaf nú kan iedereen weer initiatieven indienen via duurzamedinsdag.nl.

Ook dit jaar hopen we weer honderden duurzame initiatieven van burgers, bedrijven, verenigingen, stichtingen of overheden in het Duurzame Koffertje te verzamelen. Dit jaar heeft (ook al is ze demissionair) minister Verburg al aangegeven de koffer in ontvangst te willen nemen. Van alle initiatieven wordt een analyse gemaakt die de initiatieven zal vergezellen in het Duurzame Koffertje. Op basis hiervan ontvangt de politiek een krachtige boodschap over hoe tot een duurzamere samenleving te komen. Daarmee is Duurzame Dinsdag dé dag dat de samenleving met antwoorden komt!

Het duurzame lintje
Een landelijke jury zal de beste initiatieven op 7 september belonen met prijzen. Daarnaast zullen mensen die hun sporen verdiend hebben in duurzaamheid en daar een bijzondere bijdrage in hebben geleverd door demissionair minister Huizinga worden onderscheiden middels een Duurzaam Lintje.

Doen!
Namens de partnerorganisaties van Duurzame Dinsdag roept Michaela Hogenboom, jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties, iedereen op tot het indienen van initiatieven.

Ken je iemand die met een leuk duurzaam idee of plannetje rondloopt? Of misschien jijzelf? Tot 1 juli kunnen alle initiatieven ingediend worden via: http://www.duurzamedinsdag.nl/. Of wil je iemand nomineren voor het Duurzame Lintje, dan kan dat ook op http://www.duurzamedinsdag.nl/.


Duurzame Dinsdag in de regio
Naast de landelijke Duurzame Dinsdag vinden er in een aantal provincies ook regionale nazorgtrajecten plaats. Kansrijke ideeën worden gekoppeld aan bedrijven, maatschappelijke organisaties, andere initiatieven en financiers of fondsen die een rol kunnen spelen bij het realiseren van het initiatief. Ook dit jaar vind er weer een Zuid-Hollandse editie plaats en na het grote succes van vorig jaar zal er waarschijnlijk ook weer een Noord-Hollandse Duurzame Dinsdag plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten