dinsdag 15 juni 2010

Jongeren vinden duurzaam belangrijk

Slechts 1 op de 10 jongeren vindt ons land duurzaam genoeg, terwijl driekwart vindt dat er geen groen mag worden opgeofferd voor asfalt. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Wereld Natuur Fonds (WNF) onder 1000 jongeren.

Wat ook opvalt, is dat 43% van de jongeren bereid is om als volwassene zelf veel bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ze kiezen dan vooral voor het kopen van duurzaam geproduceerde artikelen (59 procent) en voor minder autorijden (55 procent). Slechts 9 procent is niet bereid later iets te doen. De verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving leggen jongeren vooral bij de overheid (72 procent), gevolgd door bedrijven (65 procent) en burgers (62 procent).

Duurzaamheid was nauwelijks een thema tijdens de afgelopen verkiezingen. De debatten stonden bijna geheel in het teken van de economische crisis. Maar jongeren tussen de 13-18 jaar blijken zich voor hun toekomst aanmerkelijk meer zorgen over natuur en milieu te maken dan over de gevolgen van de economische crisis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten