woensdag 23 juni 2010

Plastic vergaat nietPlastic vergaat niet. Het breekt af in minuscule stukjes, die onderdeel van het water gaan uitmaken. Die stukjes komen in de voedselketen terecht of zakken naar de bodem. Het gif raakt volgens haar steeds geconcentreerder omdat het andere gifstoffen aantrekt, zo staat beschreven in het boek Plastic Soep.

Jesse Goossens, schrijver van Plastic Soep, begrijpt niet goed waarom de schadelijke stoffen niet worden vervangen door alternatieven. De markt geeft steeds aan dat dit te duur is, maar uit onderzoek blijkt dat op een goedkopere manier plastic kan worden gemaakt, stelt zij.

Hoe het ook zij, wie gaat winkelen kan het best een stoffen tas meenemen, of een tas van gerecycled materiaal . Plastic tassen zijn belastend voor het milieu. Niet alleen is het produceren van zulke tassen vervuilend, maar als u ze weggooit, worden ze verbrand met de rest van uw vuilnis. Er komen giftige stoffen vrij wanneer plastic wordt verbrand.

De alternatieve voor de plastic tas hoeven niet suf te zijn:

Stella McCartney heeft voor deze zomer een tassencollectie ontworpen voor LeSportsac. Alle tassen zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester.
De complete tassencollectie is online te koop via www.LeSportsac.com.

Het Zwitserse bedrijf FREITAG staat bekend om de tassen en accessoires, gemaakt van oude dekzeilen van vrachtwagens, gebruikte autogordels, fietsbanden en airbags. Deze materialen worden tot nieuwe, functionele tassen verwerkt.
Voor informatie, verkooppunten of de online shop, kunt u terecht op www.FREITAG.ch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten