woensdag 15 september 2010

Nudge geeft een zetje
Het Engelse 'to nudge' betekent het geven van een zetje. Dat is wat NUDGE gaat doen: het geven van vele zetjes aan goede groene initiatieven. Maar NUDGE betekent ook New Union for the Development of a Green Economy, ofwel: de Nationale Unie voor een Duurzame Groeiende Economie.

Nudge wil een positieve dialoog aangaan over een groene economie. Ze bieden praktische steun, kennis, brengen mensen met elkaar in contact en wijzen de weg. En als het nodig is steunen ze financieel.

NUDGE is een social venture: een onderneming met een ideële doelstelling. Ze geloven niet in subsidies of liefdadigheid. Wel in transparantie, stevige financiering en een krachtig platform. Het geld hiervoor komt van investeerders en commerciële partners, die net als wij geloven dat duurzaamheid en winstgevendheid prima samengaan. Zij zijn echter bereid de winst te herinvesteren in nieuwe duurzame projecten.

NUDGE wil de krachten bundelen van heel veel consumenten. Ze vinden elkaar in de wens onze leefomgeving duurzamer te maken en daar direct invloed op uit te oefenen.

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, gaat Nudge voluit van start. Tot die tijd werken ze hard aan de organisatie en voorbereidingen. Ze willen u vragen lid te worden. Want hoe eerder wij ons verbinden, hoe sterker men staat.


Meer weten of aanmelden? Klikt u dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten