donderdag 2 september 2010

Rotterdam staat open voor duurzame ideeën

Om tot een goed duurzaamheidsprogramma te komen roept het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders alle bewoners op om op 11 september met ideeën te komen. Rotterdammers kunnen op 11 september dus zelf het stadsbestuur in 1 minuut vertellen wat ze willen met duurzaamheid in Rotterdam. Het programma begint om 11.00 uur in het het Drijvend Paviljoende (de drie klimaatbollen) aan de Rijnhaven.

Duurzame ideeën
Als u met frisse, duurzame ideeën ronloopt? Of wilt u uw idee met anderen delen? Dan zijn de ´drie klimaatbollen´ op zaterdag 11 september de plek waar u moet zijn. Hier kunnen alle Rotterdammers hun duurzame hart laten spreken.

Duurzaamheidsprogramma
De gemeente schrijft in haar persbericht:
´Of het nu gaat om luchtkwaliteit, duurzame mobiliteit of geluidsoverlast, Rotterdam wil zich blijven inzetten voor een aangenaam, gezond en schoon leefklimaat en voor een duurzame, aantrekkelijke en economisch sterke stad. Rotterdam heeft een goede reputatie opgebouwd op het gebied van milieu en duurzaamheid. Maar we hebben ook ambities: verdere reductie van de CO2-uitstoot en 100 procent klimaatbestendigheid. Bij die ambities hoort een duurzaamheidsprogramma. Dat programma moet breed worden gedragen, anders heeft het geen kans van slagen.´

1 minuut
Iedereen kan 11 september een bijdrage bieden aan het duurzaamheidsprogramma van de stad en zijn/haar idee in 1 minuut presenteren: ´´u legt uw idee uit, vertelt wat u nodig hebt en wat u zelf gaat doen om uw idee te realiseren.´ ,aldus de gemeente.

Presentatierondes
Er zijn verschillende presentatierondes. Deelnemers kunnen zelf kiezen bij welke presentieronde een duurzaam idee past:

11.00 uur Bij mij in de straat;
12.15 uur Bij mij op school/vereniging;
13.30 uur Bij mij in de winkel;
14.45 uur Bij mij in de stad

Deskundige jury
Een deskundige jury beoordeelt uw idee op toegevoegde waarde voor de stad. Ook wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen is aanwezig om haar reactie te geven. De ideeën worden vastgelegd in een schriftelijk verslag, dat wordt gebruikt bij het opstellen van het Programma Duurzaamheid. Daarnaast wordt uw verhaal samengevat en op een speciaal internetforum gezet. Bezoekers van de site hebben de mogelijkheid te reageren op uw idee.

Wensboom
Er is 11 september ook een doorlopend programma. Dus wilt u liever zonder presentatie uw zegje doen? Ook dat kan. U kunt online in de chatroom uw ideeën posten of deze in de wensboom ophangen. Ook is er een speciale Klimaatexpositie over de Rotterdamse klimaataanpak en kunt u informatie inwinnen over energiebesparing in huis, een groen dak, milieuvriendelijk tuinieren, duurzaam vervoer, en nog veel meer. Jeugdige bezoekers kunnen onder begeleiding een tafelventilator op zonne-energie maken.

Meer informatie
Zaterdag 11 september
11.00-16.00 uur
Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven (achter het nieuwe Luxor v.a. Noord gezien).

Kijk voor meer informatie op
www.rotterdam.nl/klimaatstad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten