maandag 22 november 2010

Stop de bladblazerIn de Hilversumse villawijk De Parken is een actie begonnen tegen bladblazers.
De actie 'Stop de Bladblazer' is gestart naar aanleiding van de enorme herrie die de bladblazer maakt als de buurman- of vrouw de tuin herfstbladvrij probeert te maken. Volgens de parkbewoners zien buurtbewoners hun tuin als een velengde van de woonkamer, met als gevolg veel maaien, blazen of snoeien.

Een belangrijker argument om het apparaat niet te gebruiken is dat de biodiversiteit uit de tuin verdwijnt. "Onder een boom ligt het wintervoer voor vogels, zoals beukenootjes en eikels. Die worden ook weggeblazen." Ook wijst men op het belang van het blad voor de boom zelf. "Het is humus voor de toekomst, met vocht en voedingsstoffen voor de boom. Ook de wormen eten het blad en zorgen voor de broodnodige mest voor de boom." Zonder dit voedsel en vocht is een boom ten dode opgeschreven, gaf Copijn aan in Vroege Vogels op Radio 1.

De oproep was om op zondag in elk geval geen lawaai te produceren. Bewoners hebben hier verschillend op gereageerd. Veel inwoners zijn het ermee eens maar er zijn uiteraard ook mensen die er minder positief op reageren. Desondanks is het zondag in De Parken momenteel al veel stiller!

Beluister de extra reportage hierover van Vroege Vogels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten