Wat kan ik doen?

Het zal u verbazen hoe veel u kunt doen om de biodiversiteit te behouden. Bovendien is het heel makkelijk om iets te doen voor
Misschien lijken uw kleine handelingen druppels op een gloeiende plaat, maar veel druppels maken een plas of zelfs een zee. Het maakt wel degelijk uit wat u doet.

U kunt bijvoorbeeld doneren aan een natuurbeschermingsorganisatie, maar u kunt bijvoorbeeld ook vis met een MSC-keurmerk eten. Dan is de vis zo gevangen, dat de natuurlijke aanwas van vis en de leefomgeving van de vis niet is aangetast. Of u kunt de viswijzer gebruiken (te bestellen via www.wnf.nl/viswijzer). U kunt ook minder vlees eten, zodat er bijvoorbeeld minder soja hoeft te worden verbouwd voor het veevoer, en dus minder regenwoud wordt gekapt. U kunt er bij de aanschaf van houten meubelen op letten dat ze het FSC keurmerk hebben. Ook dan weet u dat er geen tropisch bos voor is omgekapt.

Ook kunt u uw tuin biodiversiteits-vriendelijk inrichten. Dat betekent minder tegels, meer gras. Sommige bloemen en struiken trekken vlinders en insecten aan die met uitsterven worden bedreigd, zoals de bij. U kunt dus bijvoorbeeld een vlinderstruik in de tuin zetten, om de biodiversiteit in Nederland te vergroten, of nestkasten ophangen voor bepaalde vogels. Houd voor meer tips dit blog in de gaten of kijk bij : http://2010.biodiversiteit.nl/aan_de_slag/.
aan de slag