dinsdag 30 maart 2010

Biodiversiteitsblog in de lucht!

2010 is het jaar van de biodiversiteit, de VN heeft daartoe besloten omdat het eigenlijk helemaal niet zo goed gaat met de natuur op de wereld.
Biodiversiteit wil zeggen: alle verschillende soorten dieren en planten bij elkaar. Het is belangrijk dat er veel verschillende soorten planten en dieren te hebben, bijvoorbeeld om ons voedsel en brandstof te geven en om in goede gezondheid en welvaart te leven.
Door menselijk handelen neemt de diversiteit van het leven op aarde in rap tempo af. Wat eenmaal verloren is gegaan komt niet meer terug. Op het moment sterven veel soorten uit; de laatste keer dat het zo erg was zijn de dinosauriƫrs uitgestorven. Dat was het slechte nieuws. Het goede nieuws is, dat wij het tij kunnen keren.

In Nederland is de coalitie biodiversiteit opgericht. Prinses Irene is beschermvrouwe. Het voornaamste doel van de coalitie is het opzetten van een bewustwording in Nederland. Nederlanders weten namelijk erg weinig van biodiversiteit.
De coalitie wil mensen er – zonder opgeheven vingertje – aan herinneren dat zij deel uitmaken van de natuur en onlosmakelijk met biodiversiteit verbonden zijn. Wij krijgen een enorme kans om biodiversiteit te behouden en voor onszelf een beter leven te scheppen.

Dit blog is om meningen en gedachten uit te wisselen. Ik roep iedereen op om een stukje te schrijven over duurzaamheid, vervuiling, natuur, verwondering, dat soort dingen. Er zijn echt heel veel onderwerpen die de revue zouden kunnen passeren, want biodiversiteit is zo veel omvattend dat bijna alles kan! Je zou kunnen schrijven over het eerste kievitsei, de wisseling van de seizoenen, waarom biodiversiteit jou juist niets zegt, de schoonheid van de natuur etc. etc. Laat je inspireren!

De meningen die op dit blog voorbijkomen zijn alleen de meningen van de schrijvers. De coalitie biedt dit platform, maar onderschrijft niet de uitingen van reageerders en schrijvers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten