dinsdag 5 oktober 2010

Gerbrandy geeft burgers stem op conferentie biodiversiteit

Eind oktober wordt in het Japanse Nagoya een internationale conferentie gehouden over een nieuwe biodiversiteitstrategie. Gerben Jan Gerbrandy lanceerde 1 oktober een wereldwijde Facebookcampagne en een online petitie "Stop biodiversity loss at Nagoya summit!" Zijn doel is om in de aanloop naar de top zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen, die hij zal overhandigen aan de belangrijkste onderhandelaars in Nagoya. “Als ik met duizenden steunbetuigingen naar Japan kan afreizen dan kunnen we de druk vergroten op de ministers van Milieu die daar bij elkaar komen. Dan voelen ze de hete adem van burgers in hun nek. De tijd van praten is namelijk voorbij wat mij betreft. Er moet echt iets gebeuren.”

concrete afspraken essentieel
De Nederlandse EuroparlementariĆ«r maakt zich zorgen over de uitkomst van de conferentie. “In 2002 spraken de wereldleiders af dat het verlies aan biodiversiteit moest worden gestopt in 2010. In dit Internationale Jaar van de biodiversiteit blijkt het tegenovergestelde het geval. Het tempo waarmee de biodiversiteit afneemt, gaat alleen maar sneller. Het is essentieel dat er eind oktober in Nagoya concrete afspraken worden gemaakt en druk vanuit de samenleving kan daar een positieve bijdrage aan leveren. Ik kan als politicus de mensen een stem geven."

De petitie, een persoonlijk initiatief van Gerbrandy, is te vinden op Facebook: www.facebook.com/stopbiodiversityloss en www.ipetitions.com/petition/stopbiodiversityloss
Twitter: @Stopbiodiv_loss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten