donderdag 22 juli 2010

Nieuw: De biodiversiteitsmeter!In samenwerking met de gemeente De Bosch en het Europees Centrum voor Natuurbehoud (ECNC) ontwikkelde Grontmij de zogenaamde biodiversiteitsmeter.
De biodiversiteitsmeter laat zien hoe het met de biodiversiteit in een gebied is gesteld. Als je dat weet,is het meteen duidelijk of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn.De biodiversiteitsmeter helpt effectieve maatregelen te nemen ter stimulering van biodiversitei, hij betrekt de mensen in de directe omgeving bij biodiversiteit en is eenvoudig in bestaande projecten toepassen.

Onthulling biobarometer
De gemeente Den Bosch doet veel aan biodiversiteit, onder meer door de realisering van de Groene Delta. In de vinex-locatie Landgoed Haverleij onthulde wethouder Bart Eigeman gisteren de eerste Biodiversiteitmeter die werd geplaatst nabij het kruispunt De Bellaard - Holterveste. Ook reikte de wethouder een aantal groene handdrukken uit aan burgers die zich inzetten voor de biodiversiteit in Den Bosch.

Veldwerk
Voorafgaand aan de onthulling gingen ruim 50 leerlingen van de Antonius Abt School in Den Bosch samen met 3 ecologen van Grontmij en een ecoloog van de gemeente op pad om insecten en planten in het gebied te inventariseren. Er zijn water- en landinsecten gevangen en de vegetatie is onderzocht. Tijdens de inventarisatie is zijn veel leuke soorten waargenomen zoals Kleine vuurvlinder, Vuurlibel en is zelfs een nieuw soort voor het gebied ontdekt, de beschermde Kleine Modderkruiper. Op deze manier probeert de gemeente jongeren te betrekken bij de biodiversiteit in Den Bosch.

Ook een Biodiversiteitsmeter voor uw project?
De biodiversiteitsmeter is beschikbaar voor projecten die een extra bijdrage leveren aan biodiversiteit. Op onze vernieuwde pagina www.grontmij.nl/biodiversiteit vind je informatie over de producten en diensten die Grontmij aanbiedt. Ook lees je hier hoe jouw project kan bijdragen aan biodiversiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten