vrijdag 17 september 2010

10 dagen kraanwater

Kraanwater moet ons favoriete drankje worden, als het aan de Dopper ligt. Reden daarvoor? Kraanwater is calorieloos, duurzaam en zuiver. Een glas water uit de kraan lest je dorst voor 100%. Ook krijg je 0 calorieën binnen.

Op 1 oktober start de actie 10 Dagen Kraanwater . De Dopper roept op om van 1-10-10 tot 10-10-10 helemaal geen wegwerpflesjes te kopen. Als heel Nederland meedoet, scheelt dat miljoenen PET-flesjes.

Er worden per dag, alleen al in Nederland, minimaal 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Daar komt nog bij, dat er voor 1 flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is.

Flesje
Lekker Hollands kraanwater verdient volgens de Dopper een mooi, duurzaam flesje. Ze hebben vervolgens een wedstrijd uitgeschreven om het ideale hervulbare flesje te ontwerpen. Het winnende ontwerp voldoet helemaal aan de wensen voor dé Dopper: duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en echt mooi.

Dopper APP
Tijdens de bekendmaking van het winnende ontwerp lanceerde de Dopper ook de Dopper app voor mobiele telefoons. Met die app vind je gratis watertappunten over de hele wereld. Van waterfonteintjes (“happertjes”) tot restaurants waar ze gratis water schenken. Ook vind je winkels waar je even mag bijtappen en kantoren van de meest uiteenlopende bedrijven of particulieren die graag even de kraan open draaien om een flesje bij te vullen.
De Dopper-app is net als kraanwater gratis, maar er zit een knop op om heel eenvoudig te doneren aan Simavi. Zij werken samen met moeders in ontwikkelingslanden aan veilig drinkwater voor het hele gezin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten