donderdag 16 september 2010

Be greenVorig schooljaar richtte een groep studenten van de Hogeschool Utrecht het bedrijf Greeny Games op. Greeny Games vindt het belangrijk dat de jongere generatie al vanaf jongs af aan bewust leert omgaan met het milieu, daarom heeft zij het milieuspel voor kinderen vanaf 8 jaar bedacht. Met het product won het bedrijf diverse prijzen en werd het afgelopen juli in Bulgarije uitgeroepen tot beste Student Company van Europa.

Dat wat ‘Be Green’ zo bijzonder maakt, is de combinatie van amusement en educatie. Milieu is een veelbesproken item onder volwassenen. Greeny Games is van mening dat het verbeteren van het milieu begint bij de jongere generatie, aangezien zij de toekomst zijn.

In ‘Be Green’ staat milieu inspecteur Greeny centraal. Bij het spel draait het om het verzamelen van Greeny kaarten, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen groene en grijze energie. Naast de Greeny kaarten zijn er ook milieukaarten. Deze kaarten wijzen kinderen op handelingen die zowel positieve als negatieve uitwerkingen hebben op het milieu. Om het spel te kunnen winnen is er een goede tactiek en een flinke dosis geluk nodig.

In 2009 is Greeny Games opgericht als studentenbedrijf voor de opleiding Small Business en Retail Management aan de Hogeschool Utrecht in samenwerking met stichting Jong Ondernemen. Het doel van de opleiding is het opleiden tot succesvolle ondernemers. Tijdens de studie krijgen studenten te maken met allerlei situaties, die in de praktijk voorkomen.

Begin 2010 heeft Greeny Games de duurzaamheidwedstrijd van Jong Ondernemen gewonnen. In juni 2010 is Greeny Games door Jong Ondernemen uitgeroepen to het beste HBO-studentenbedrijf van Nederland. Tijdens de Ja-Ye European Enterprise Challange 2010 in Bulgarije heeft Greeny Games niet alleen de Citi Sustainability Award weten binnen te halen, maar ook de European Company of the Year Award. Inmiddels is Greeny Games doorgestart als VOF.bron: duurzaam nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten