maandag 27 september 2010

Adopteer een bijenvolk
Dat bijen kunnen steken, weet iedereen. Dat bijen honing maken weet ook iedereen. Wat niet iedereen weet is dat bijen bijzonder nuttig zijn en in de voedselketen een zeer bijzondere plaats innemen. De bij is de belangrijkste bestuiver. 80% van alle gewassen in Nederland wordt door bijen bestoven en de bijen zijn dus onmisbaar. Bij het verzamelen van nectar en stuifmeel vliegt de bij van bloem naar bloem, hierbij blijft het kleverige stuifmeel aan het behaarde lichaam van de bij hangen en dit vervolgens meeneemt naar de volgende bloem. De economische waarde van de bij in Nederland bedraagt maar liefst 0,8 miljard euro waar de waarde van de natuurlijke gewassen nog bij komt.

Bijensterfte
Zoals u overal heeft kunnen lezen wordt de bijenpopulatie sinds enkele jaren ernstig bedreigd. In de afgelopen winters zijn veel bijenvolken doodgegaan. Veel imkers vinden in het voorjaar hun bijenkast leeg terug. De oorzaak hiervoor is tot nu toe onbekend. Het is van groot belang dat de bijenhouderij in stand wordt gehouden.


Adopteer een bijenvolk

Er is nu een gemakkelijke, leuke manier om iets te doen voor de bijtjes ; je kunt een bijenvolk adopteren. Het belangrijkste deel van de opbrengsten van de bijenvolkadopties gaat naar onderzoek naar de oorzaak van bijensterfte en belangrijker nog, een oplossing hiervoor .Je draagt dan ook bij aan het stimuleren en opleiden van aspirant imkers. Je ontvangt een certificaat, zuivere honing van je eigen bijenvolk en 4 keer per jaar een nieuwsbrief, na afspraak kunt je je eigen bijenvolk bezoeken

Meer weten? Kijk op http://adopteereenbijenvolk.net/index.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten