maandag 21 juni 2010

21 juni in Leiden: Magnetisch Groen

Het beeldende kunstproject OPENLUCHTHOTEL geeft bewoners van Leiden, toeristen en forensen, studenten en oud-studenten, de unieke kans om op de kortste nacht van het jaar op verschillende bijzondere locaties in het centrum van Leiden te overnachten onder de blote hemel. De stad zal die nacht naar een idee van Geert van der Velden (artistiek leider van Fields of Wonder), worden omgetoverd tot het grootste openluchthotel van de wereld. Op ongeveer 25 verschillende locaties in de stad zullen gastenkamers in de openlucht worden ingericht. Stel u voor: slapen in de tuin van de Lakenhal, in een Japanse ‘buitenkamer’, in een naar lavendel geurend hofje, naar de sterren kijken vanaf een kingsize knuffelbel, of wakker worden op strobed. In de Hortus Botanicus zullen er voor ongeveer 100 gasten kleine kamers en grote zalen worden ingericht. Leidse kunstenaars en vormgevers verzorgen de inrichting van de gastenkamers.
De Hortus zal dienst doen als reserveringsbureau en hotellobby. Zie voor meer informatie:
www.openluchthotel.nu


Eerder die dag organiseert Fields of Wonder als openingsevenement voor de zomer een high tea in het Stevenspark (wijk Stevenshof). Bewoners van de wijk worden van harte uitgenodigd om aan te schuiven en gezamenlijk het begin van de zomer te vieren. Iedereen wordt verzocht zijn/haar eigen theepot mee te nemen. We vragen voor deze activiteit een kleine bijdrage in de kosten van €5 per persoon.
Aanvang: 13.32 u. precies.
Graag reserveren via info@fieldsofwonder.nl of telefonisch: 0630132255.

Deze feestelijke high tea is onderdeel van Magnetisch Groen 2, de tweede in een reeks van vier stadsexpedities onder de naam Magnetisch Groen. Het begin van de lente is op 20 maart gevierd met een bijzondere expeditie langs stedelijk groen, van Leiden CS naar de Stevenshof. Op 21 juni staat ons de tweede expeditie te wachten in het teken van het begin van de zomer. Dit keer leidt de expeditie ons naar de Leidse Hortus Botanicus. Er wordt een fietstocht uitgezet die twee keer wordt gereden. Onderweg zullen er theatrale acties te beleven zijn waardoor de deelnemers op verrassende wijze met het stedelijk groen worden geconfronteerd.
Deelname is gratis.
Vertrek: wijkcentrum Stevenshof
Aanvang eerste tocht: 16.00 uur, de tweede vertrekt om 18.00 uur.
Duur van de tocht ongeveer anderhalf tot twee uur.

De tocht sluit aan bij het avondprogramma in de Hortus, waar vanaf 19.30 mensen welkom zijn op het Midzomernachtfeest. De Hortus rekent entree.
Zie: www.hortus.leidenuniv.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten