woensdag 9 juni 2010

Nieuw kabinet moet duurzaam



Een ware energierevolutie is volgens Greenpeace noodzakelijk in de Nederlandse politiek, evenals veranderingen om het landbouw- en visserijbeleid gezonder te maken.

Tineke Huizinga onderstreept het belang van meer samenhang en het aanbod van werkgevers, werknemers en milieubeweging om tot een nieuw duurzaamheidakkoord te komen, dat verder reikt dan klimaat alleen. Juist door de samenhang tussen klimaat, grondstoffen, ketens en biodiversiteit te laten zien en te versterken kan duurzaamheid main stream worden , aldus Huizinga.
Het huidige kabinet zal geen standpunt meer innemen over dit SER-advies. Dat neemt niet weg dat minister Huizinga het belangwekkende advies onder de aandacht zal brengen van haar collega's in het kabinet en waar mogelijk zal bevorderen dat het advies in de formatie een rol gaat spelen.

Mocht u nog zweven, kijkt u dan naar de Groene Ranglijst van Greenpeace.Zes lijsttrekkers gaan op de website van Greenpeace uit de kleren. Bij elk kledingstuk dat uitgaat, geven ze iets van hun werkelijke milieuplannen prijs. Uiteindelijk gaan ze helemaal met de billen bloot. Op hun achterste valt hun positie in de Groene Ranglijst te lezen.
GroenLinks voert de groene ranglijst van Greenpeace aan, gevolgd door de Partij voor de Dieren en D66.De PvdA komt op de zesde plaats uit, net boven het CDA.

De Groene Ranglijst is samengesteld op basis van de partijprogramma’s van de elf politieke partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. De programma’s zijn getoetst aan de maatregelen die nodig zijn voor een schoon, milieuvriendelijk en duurzaam Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten